• Paulien Jelijs

Be the cactus!

Eigen logo ontworpen, eigen website gemaakt, eigen content geschreven, eigen back-office gecreëerd, eigen social media opgezet, eigen social media ingevuld...

Er is geen beter voorbeeld beschikbaar van wat me graag bezig houdt!


Tegelijkertijd mega-spannend om alles op te gaan zetten zoals je het hebt bedacht maar ook (of juist) wat men er van vindt wanneer het eenmaal is gelanceerd! De leuke en lieve reacties kwamen afgelopen maand dan ook binnen als een behoorlijke geruststelling. "Wow! Let this game begin!"


Tijdens een prachtige hike op Curacao in september 2019 had ik nog geen idee van de plannen die nu realiteit zijn geworden. Toch raakte ik op dat moment al geïnspireerd door - daar is die - DE CACTUS

Niet bepaald omdat het nou de allermooiste planten zijn; van de buitenkant.

Maar hoe meer je je er in gaat verdiepen, hoe bijzonderder hij wordt!


ALLEREERST EVEN EEN BIOLOGIELES

Een succulent, het stamhoofd van de grote cactusfamilie, is een plant die water opslaat in een deel van zijn lichaam, het Latijnse woord sucus betekent dan ook sap.

De meeste succulenten zijn te herkennen aan hun dikke, vlezige weefsels en de meest bekende succulent is dan ook wel de cactus (Cactaceae).

Succulenten hebben speciale structuren ontwikkeld om water in hun lichaam op te slaan, meestal als aanpassing tegen de droogte. Ze groeien vooral in gebieden met een afwisseling van droge en minder droge seizoenen. Er zijn wel 1500 - 1800 verschillende soorten cactussen met allemaal een andere, afwijkende vorm.


Goed... we kunnen nog veel meer informatie gaan opzoeken over de cactus - m'n moeder zou trots op me zijn - maar dat is niet waar het mij om draait.


MEET 'MY CACTUS'

Vanaf dat ene moment tijdens die bewuste hike werd ik persoonlijk getriggerd door de cactus. Het moment dat ik de cactus die je op deze foto ziet, zag staan:

Letterlijk 'on the edge of the world' met toch een fantastisch overpeinzingspunt richting de rest van de wereld.


Die cactus - in september op een tropisch eiland, geloof me - in de grootste hitte, in de volle zon, in de droogste droogte, zonder schaduw, geen regenwolk te bekennen, laat staan ook maar enig voedzame grond om te kunnen overleven: hij overleeft!

Daar! Met misschien wel het mooiste uitzicht op aarde! En daar hoeft ie niets voor te doen behalve wat zon te pakken, rechtop te blijven staan en zijn vijanden van zich af te houden door zijn scherpe doorns.


De cactus heeft het slim aangepakt! De cactus 'denkt' vooruit! Is (meer dan) geduldig tijdens de droge periode, maar zodra er ook maar iets aan druppels in zijn buurt komen slaat hij deze op en bewaakt ze met zijn leven.

Tot het moment daar is dat ook hij dan eindelijk mag gaan bloeien!


Een cactus neemt dus heel letterlijk de tijd om te groeien waardoor hij op het laatst als mooiste zal bloeien.


ALS EEN CACTUS DAT KAN...

Met de inachtneming van al die sterke eigenschappen moet toch ook een mens kunnen overleven? Of in dit geval een ondernemer - ja heus, een ondernemer is ook gewoon een mens.

Logisch nadenken, het hoofd koel houden, niet gek laten maken en dit alles in de juiste volgorde gaan uitvoeren?

Focus je op hetgeen waarom jij zelfstandig bent gegaan. Wat jou,en daardoor ook je omgeving, gelukkig maakt!

Creëer jouw tijd om te gaan bloeien met jouw onderneming! Dit heb je zelf in de hand:


~ Be the cactus! ~
Recente blogposts

Alles weergeven