• Paulien Jelijs

You're looking sharp today!

De zomervakantie komt er weer aan! Althans, dat duurt nog even maar jeetje wat kijk ik er al weer naar uit. Waar menig persoon zich nu oriënteert op welk zonnig (buitenlands) oord ze zich dit jaar gaan richten kan ik niet wachten om het vliegtuig vanúit dat zonnige oord naar het frisse, vermoedelijk regenachtige, Nederland te pakken!


Neeee, natuurlijk hoop ik ook voor jou op een warme, zonnige zomer want ik gun je dat van harte. Maar sinds we op Curaçao wonen mis ik gewoon óntzettend de verschillende seizoenen en kan ik snakken naar vrieskou en harde tegenwind!

Goed. Oriënterend op de vakantie in zomers Nederland doe ik een vreemde ontdekking. Want gezien het gegeven ik niet ben groot gebracht met het jaarlijks terugkerende campingleven heb ik er ergens (daardoor?) ook een grote aversie tegen opgebouwd.

Het ironische hieraan is dat we - vanwege de verkoop van ons huis en auto's bij vertrek naar de tropen - vorig jaar een camper hebben gekocht..

Dat was handig.. Voor als we in Nederland zouden zijn. Dan is er altijd een plek om te slapen. En zijn we mobiel. ...ja...


Jankend reed ik de eerste camping op, mijn maag draaide zich diagonaal om. Mijn hele beeld klopte van hoe ik me dit had voorgesteld. Ik wilde terug!

Op de achterbank twee dolenthousiaste kinderen die op hun jonge leeftijd wél iets meekrijgen van het campinglife. Een bevestiging van mijn eigen gemiste kans op jonge leeftijd. Voor die blije 'bloedjes' rijd je door. Voor die blije 'bloedjes' zet je je glimlach op en fake je als de beste actrice dat je het minstens net zo tof vindt als zij. Voor jezelf.... schenk je een grote borrel in om je eenzame verdriet te verdrinken en je verlies in deze te nemen.


Je zult begrijpen dat ik aan het einde van de vorige zomervakantie al ontzéttend uitkeek naar de volgende. En inmiddels zijn we op het punt aanbeland dat we campings.moeten.gaan.boeken.

Met slechts twee camperverblijven op zak ga je op zoek naar die speld. De speld in het aanbod van logeerverblijven op wielen. En dat zijn er nogal wat!


Waar ga je beginnen?

Er is zoveel keuze en vanuit 8.000 km verderop ben je volledig afhankelijk van de online advisering. Je pakt de bekende ranglijsten er maar eens bij om te kijken of daar wat bij zit. Maar dan nog; waar ga je beginnen?

Na de keuze of we in noord, oost, zuid of west wilden verblijven komt de keus of je in het bos of aan het strand wilt doorbrengen. En dan wordt het eigenlijk alleen maar erger. Want heb je eenmaal je locatie gekozen, dien je ook nog eens te kiezen uit een aantal aanbieders op die zélfde locatie!

 

Het is een gevoel!

Recensies van bekenden uit je omgeving heb je niet, die zijn er nog nooit geweest en hebben geen idee. Je gaat online kijken. Je wilt indrukken opdoen van hoe de verschillende aanbieders er uitzien. Van wat ze te bieden hebben. Wat er voor ieder lid uit het gezin te beleven valt zodat iederéén terug kan kijken op een onvergetelijke vakantie. Je wilt er een gevoel bij krijgen die jou aanspreekt en waar jij je helemaal in kan vinden! Een gevoel waarbij je wél ineens met plezier voor die camper plaatsneemt met je toastje en je glaasje.


In de gelezen ranglijst raak je (zowaar) enthousiast van de locatie en omschrijving van een aanbieder. Om dat gevoel bevestigd te krijgen klik je door naar hun website maar loopt tegen één grote deceptie aan: de website vertelt jou precies NIETS! - Er zijn slechte foto's geplaatst die maar een summier beeld geven hoe de locatie en omgeving er uit zien. Laat staan wat er te doen is. - Op de site is niets te vinden over álle faciliteiten maar wordt alleen het noodzakelijke vermeld (oh gelukkig, je kunt er douchen)

- Het is omslachtig om te achterhalen of er nog beschikbaarheid is op de gewenste datum

- En contact leggen wordt al helemaal lastig


Laat maar

De indruk die de site me geeft strookt helemaal niet met het beeld dat is geschetst in de ranglijst. "Hoezo hebben ze zo hoog gescoord? Er zal toch wel íets goed gaan dat mensen een hoge waardering hebben uitgesproken, waarom zie ik dat niet terug? Ik kijk eerst wel even verder". Om vervolgens door te zappen naar een andere site die me wel meer aanspreekt en het gevoel geeft dat ik zoek. En boek.


In de zoektocht die is afgelegd naar de perfecte plek om ons huis op wielen voor een tijdje te kunnen parkeren, kan ik jullie vertellen dat ik zelfs nu al úitkijk naar het moment dat de klapstoel uit de camper wordt getoverd en de installatie met een plastic wijn'glas' zich heeft volbracht.

In mijn ogen is de perfecte plek gevonden. Nu moet alleen nog blijken of dat in werkelijkheid ook zo zal uitpakken of dat de online wereld het mooier met me voor heeft.

 

Geef jij met jouw website en social media kanalen de juiste indruk af van wie je bent en wat je wilt uitstralen? Hoe zorg jij er voor dat je jouw online bezoekers wél weet te raken en hun verwachting kan waarmaken met het door jou getoonde en afgegeven gevoel?


Stuur me gerust een berichtje wanneer je samen eens zou willen kijken hoe we jouw zichtbaarheid kunnen optimaliseren zodat er na jouw website niet verder wordt gezapt!

Recente blogposts

Alles weergeven