• Paulien Jelijs

Stand up tall and be sharp!

Hij is online! - Ik ben online! - V@ Cactus is online!


Huh? Waar komt die opeens vandaan?! Zo - bam - uit de lucht gevallen?

Nou... nee, dat niet per se. Daar ging wel een identiteitscrisisje aan vooraf.


Bijna een jaar geleden, in de zomer van 2019, zijn we met ons hele gezin voor een bepaalde periode verhuisd naar het tropische eiland Curaçao. We kregen - en krijgen - de mogelijkheid om deze unieke ervaring mee te gaan maken en hebben deze kans met beide handen aangegrepen!

Een van bijbehorende concessies was wel dat ik na een fijn dienstverband van bijna 10 jaar bij dezelfde werkgever deze moest beëindigen; met pijn in mijn hart!


In een uitdagende baan als Office Manager van de horeca-afdeling van de mooiste betaald voetbalclub van niet alleen 'het Noorden' maar wat mij betreft heel Nederland (inclusief Caribbean) was ik verantwoordelijk voor het contact met (potentiële) opdrachtgevers, offerte-opmaak, inkoop, planning en alle verdere aanverwante zaken!

Geen dag was het zelfde en liep ook (bijna) nooit zoals deze gepland was; I love it!


De paniek sloeg dan ook (stiekem al voor vertrek) lichtelijk toe bij de gedachte hoe ik - regelaar / organisator / iemand die niet stil kan zitten - mijn tijd in vredesnaam zou gaan besteden in de persoon van expat-partner én 'huismoeder' (uiteraard niets ten nadele van..)! Die vraag is mij dan ook vaak - toch ook wel met enige verbazing - gesteld en eerlijkheidshalve gebied mij te bekennen dat ik werkelijk géén idee had!


De hoop dat dit allemaal wel los zou lopen als we er zouden zijn begon na een aantal maanden wel wat te vervagen. In realiteit doen de mogelijkheden zich hier niet zo voor als in Nederland. Tuurlijk: waar een wil is, is een weg en ben ik van mening dat (bijna) alles bereikt kan worden wat je zou willen bereiken, alleen hangt het er wel even vanaf wát je op wélk moment wilt bereiken en welke wegen je daarvoor bewandelt, welke afslagen je daarvoor wel of juist niet neemt oftewel; wederom concessies!


Ondanks het dagelijks gemis van mijn werk, mijn collega's, mijn zakelijke contacten of gewoon: 'mijn leven' werd het tijd om na te gaan denken! Wát gaan we doen Jelijs? Stilzitten failed ... maar de rest kan je mee aan de slag!


Nu - bijna 10 maanden, veel gemok, gejank, teleurstellingen, ideeën, wat cursussen en daardoor weer veel goeie energie later - sta ik op het punt dat ik begin aan mijn EIGEN ONDERNEMING (whaaa! hoe spannend en groots klinkt dat!!).

Mijn inzet als Virtual Assistent (nee mam, niet achter zo'n camera) kan hopelijk veel ondernemers helpen zich (weer) te kunnen focussen op hun primaire doelstelling waarom zíj zelfstandig zijn gegaan!


Waarom de cactus? Vertel ik een volgende keer over, maar voor nu:


~ Be the cactus! ~

Recente blogposts

Alles weergeven